Beseda ob besedi // Bučne palačinke
Med pisanjem diplomskega dela me občasno prešine misel, koliko časa dejansko posvetim razmišljanju in koliko pisanju. Veliko. Enako je tudi pri mojih zapisih na blogu in facebooku. Z vami želim deliti vsebino, ki bo lepo oblikovana, smiselna, pomenljiva in kar je najpomembnejše: iskrena.
Danes me bo zaznamovala kratka jedrnatost, kaj več o zgoraj napisanem spregovorim kdaj drugič. Ko bodo misli usmerjene le še k vam. In to bo prav kmalu.
Ker pa že predolgo obljubljam, vam danes zaupam moj recept za palačinke. A v drugačni preobleki. Ko sem se zjutraj zbudila, sem si pripravila sestavine, ki jih ponavadi uporabim za palačinke. Odprla hladilnik in vzela še grški jogurt, nakar sem opazila bučko. Prešinil me je trenutek iz preteklosti, ko se po kuhinji širile dišeče vonjave sveže pečenega bučnega štrudla pripravljenega izpod rok naše mame.. Nekaj trenutkov za tem: bučke v palačinkah? Hmm.. Poskusimo.
Torej za pripravo teh palačink potrebujete:
~ 1 malo bučko / pol skodelice bučke
~ 1 banano
~ 1-2 jajci
~ pol skodelice ovsenih kosmičev
~ 4 jušne žlice grškega jogurta
~ 1/2 -1 čajne žličke pecilnega praška
Vse se skupaj zmešate v električnem mešalniku da dobite gladko maso. Po potrebi dodajte nekaj vode ali mleka,
Na segreto in namaščeno ponev vlivajte maso za palačinke v obliki manjših krogov. Na eni strani pecite toliko časa, da bodo vidni mehurčki in se bo palačinka brez težav obrnila.
Svojim palačinkam sem dodala malo grškega jogurta, ki sem ga zmešala skupaj s cimetom, ter žličko medu za jutranji posladek.
Dober tek,
Vaša Jutranjica
2 comments
Maja Majice
15/06/2017 at 11:48
Super si se tole spomnila. Ko dobim bučke, bom tole nujno sprobala. Hvala!
Jutranjica
16/06/2017 at 15:58
Hvala lepa. Ja, res je zanimivo kako so bučke uporabne, pa še odlično je. Javi, kako je uspelo 🙂 Jaz komaj čakam domače bučke z vrta.