Blog post

BLITVINE PALAČINKE

Ko sem se na ponedeljkovo jutro sprehodila po vrtu, sem videla, da je močnejša nevihta pustila nekaj škode tudi na vrtu. Blitva je ni dobro odnesla. Po luknjicah na blitvi sodeč se mi zdi, da je bilo nekaj toče. Odločila sem se, da jo ujamem še nekako pri življenju in pripravila slastne palačinke.

 

 

Sestavine:

  • 3/4 skodelice pirine moke (ali katere druge)
  • 2 jajci
  • večji šop blitve
  • manjši šop peteršilja
  • 1 strok česna
  • 3/4 skodelice kravjega mleka
  • 2 JŽ kokosovega olja
  • 1/2 ČŽ soli
  • 2 žlici vode
  • kapljica oljčnega olja za namastitev ponve

 

 

Najprej namastimo ponev z čisto malo oljčnega olja. Na segreto ponev dodamo drobno nasekljan česen, da se popraži. Nato dodamo blitvo in čeznjo polijemo dve žlici vode. Ko voda izpari in blitva na pogled deluje suha, izsušena, odstavimo. V drugi posodi zmešamo moko, jajce, mleko, sol, kokosovo olje. Nato dodamo še blitvo in zmešamo v električnem mešalniku, blenderju v čim bolj gladko maso.

 

 

 

Ponev namastimo z željeno maščobo in na segreto začnemo dodajati z žlico ali zajemalko maso v obliki krogov. Od pol minute do minute na prvi strani, ponavadi počakam, da vidim prve mehurčke in nato obrnem na drugo stran za pol minute, včasih tudi manj.

 

Palačinke sem premazala z mlečnim zeliščnim namazom, ki pa ni bil narejen iz moje strani, kupljen v trgovini. Sprva sem imela željo narediti nekaj podobnega iz svežega peteršilja iz vrta in domačega jogurta, a sem ugotovila, da sem ostala brez jogurta. Tudi želje po pretiranem razmišljanju, kaj bi še lahko, žal ni bilo, saj sem bila po jutranjem delu že pošteno lačna.

 

Dober tek vam želim.

 

P.S.  Sem si zastavila cilj, da ugotovim, kako do zares zelenih palačink iz blitve. Nekako mi ne uspe dobiti te žive barve. Če ima kdo kak nasvet, z besedo na dan.

 

By Jutranjica

Prejšnja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other