Blog post

Jesenska pita iz jabolk in ovsenih kosmičev

Jesen. Listje na drevesih je pripravljeno, da nam pokaže prečudovite tople odtenke barv. Ko se sprehajam po vrtu, mi enostavno zastane dih. Navdušena in presrečna sem, ker živim na deželi, v naravi. Vsi težki in naporni trenutki, ki jih prinese delo na kmetiji, so poplačani, ko se vsedem na star hlod, opazujem naravo, okolico, kozice, ki tekajo po vrtu in pasejo travo. Življenja v mestu oziroma v majhnem stanovanjcu brez vrta si niti ne morem predstavljati na dolgi rok, čeprav sem ga že izkusila.

Iz domačih jabolk sem si pripravila pito. Obožujem ta recept. Primeren je za vegane, za tiste, ki se izogibate belemu skadkorju, a se vseeno radi poskadkate. In za tiste, ki radi jeste domače in zdravo.
Pito sem pekla že popoldan z namenom, da si pripravim zajtrk. Ko sem odprla pečico, je tako lepo zadišalo, da sem si skorajda premislila in jo kar pojedla.

ana_sink_blog_jutranjica_pita

Za ta zajtrk ali nekaj sladkega potrebujete:
~ 3 jabolka
~ 1,5 dl ovsenih kosmičev
~ 4 jedilne žlice kokosovega olja
~ 0,5 dl vode
~ cimet – po želji

Pečico segrejete na 180°C. Jabolki narežete na koščke in jih s pomočjo blenderja zmešate v gladko kašo. Po potrebi zalijete z cca. 0.5 dl vode. Nato dodate še stopljeno kokosovo olje in ovsene kosmiče. Sama jih najraje predhodno zmeljem “moko”. Vse skupaj zmešate v blenderju. Po želji lahko dodate tudi malo cimeta. Jaz ga naravnost obožujem. Hkrati pa ima zelo pozitivne učinke pri naši prebavi.
Pripravljeno razporedite po pekaču za pito in pečete cca 20 min. Sama pri minutah in stopinjah nisem toliko natančna, saj zelo rada opazujem.
Na pito servirate z rezinami jabolka in cimeta.
Seveda jih lahko tudi že pred samo peko zložite na pito in nato pečete.
No, pita je vendarle pričakala zgodnje jutro ob skodelici toplega mleka.

Lep preostanek dneva vam želim,

Vaša Jutranjica.

ana_sink_jutranjica_blog_pita1

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other