Blog post

Na poti do… // Ajdove palačinke z borovnicami

Kam vodi ta pot, čemu to počneš?

~ me sprašujejo mnogi.

20170130_114737_169

Naše življenjske poti so različne. Dolge, kratke, razigrane, lahkotne, spet drugič težke, obdane s premnogo ovirami. Včasih vztrajamo, drugič obstanemo. In se brezupno zazremo v nebo ter sprašujemo kako, zakaj, čemu.

V čem je smisel ?

Vsakodnevno se srečujemo s takšnimi, in podobnimi vprašanji. In ravno tu se skriva del odgovora na večrat meni zastavljeno vprašanje.

Za človeka kot razmišljujoče, inteligetno in ustvarjalno bitje, ni dovolj početi nekaj, samo zato da počne.

Starejša gospa je srečna, ker je že tretjič danes pometla dvorišče, poskrbela za svoj vrt in tako kot vsak dan občudovala čudovite cvetlice.  Spet drugi gospod je na koncu delovnega dne popravil staro kolo, mu dal življenja z čudovitimi barvami in mu dal košek sebe. Tako je osrečil lastnika in sebe, saj je naredil nekaj dobrega in kreativnega.

Zaradi takšnih trenutkov, vam pravim. Ne glede na to kaj, kje, kako, važno je, da v življenju najdemo nekaj, kar našo dušo osreči in ji da krila.

20170130_114802

Torej zakaj je nastala Jutranjica? ~ V želji, da ustvarjam. Nekaj kar me navdihuje, me veseli in mi daje energijo. In z željo, da to lahko delim z vami. To je moje življenje, moja zgodba.

Ali na tej poti skriva kakšna večja priložnost? Mogoče. Nekoč. Nekdaj. Kar počnem, počnem z veseljem in rada bi da ostane v tem duhu. Vedno pa sem pripravljena na nove dogodivščine.

Seveda pa sem moje veselje izlila ne samo na papir, ampak tudi na vročo ponev. Pripravila sem si palačinke. Kako?

*Iz surove ajdove kaše in ovsenih kosmičev sem si pripravila “moki”. To sem storila tako, da sem ajdovo kašo in ovsene kosmiče preprosto zmlela v kavnem mlinčku.

16903410_1330114400387039_6257785428201021881_o_82Za pripravo teh palačink potrebujete:

~ 3/4 skodelice ajdove moke*

~ 3/4 skodelice ovsene moke*

~ 1/2 čajne žličke pecilnega praška

~ 2 dl mleka  (jaz sem uporabila domače polnomastno kravje mleko)

~ 3 pesti borovnic

~ 1 banano

~ 1 jajce

Dodatki:

~ 1 – 2 dl navadmega jogurta

~ pest borovnic

~ pest orehov

V posodi zmešate vse suhe sestavine, v električnem mešalniku (blenderju) pa mokre sestavine in jim nato dodate še suhe, tako da dobite gladko maso. Na razmaščeno in vročo ponev vlivate maso, tako da dobite manjše okrogle palačinke. Na spodnji strani pečete toliko časa, da jo brez težav obrnete na drugo stran, na tej pa še približno minuto in palačinka je pripravljena.

Palačinke sem si postrežem z navadnim jogurtom, jagodičevjem, danes z borovnicami in pa oreščki. Po želji dodate poljubno sladilo.

Dober tek in lep dan,

Vam želi,

~ Vaša Jutranjica

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other