Blog post

NOVO JUTRO, NOV ZAČETEK

Dobro jutro. Včasih me zbudi nadležna budilka, spet drugič kdo od družinskih članov, najraje pa se zbudim ob prvih jutranjih sončnih žarkih. Prvih nekaj minut, ko moje telo zazna sporočilo iz okolice, da mora začeti nov dan, ni nič kaj romantično. A ko se končno spravim iz postelje imam občutek, da sem naredila nekaj najboljšega na svetu. 

Ponavadi ga doma začnemo z jutranjimi opravili na kmetiji, v hlevu in okoli. Ko to opravimo, skuham kavo, mogoče še zajtrk za ostale družinske člane. Nato pa sledi čas zame. In čas za moj začetek dneva.

Ne boste verjeli, jutro je res moj najljubši del dneva. Osrednji dogodek je seveda zajtrk, ki ga včasih planiram že dan prej. Pravijo, da se po jutru dan pozna, in zatorej ga želim začeti tako.

Jutra so bila včasih moja največja nočna mora, danes jih ljubim. 

DSC_1117d

Vse je še tako mirno in spokojno.

Zatrk. Lahko bi rekla, da eden ni enak drugemu. Kar mi je všeč. Ponavadi so nekoliko slajše narave. Odkar sem resnično zmanjšala oziroma skoraj opustila uporabo sladkorja, si nekaj sladkosti dovolim v prvi polovici dneva. Najraje uporabim kako žličko domačega medu, javorjevega sirupa, večkrat pa mi zadostujejo kar sladkasti okusi sadja.

Zajtrk si vedno pripravim tako, da je ne le oksuen za želodec, ampak tudi za oči. Nato si nalijem skodlico kave in se umaknem na vrt, kjer v miru pozajtrkjujem. Včasih preberem kak članek lokalnega časopisa, ali pa si vzamem čas za zapise blogerjev, ki jih z veseljem spremljam.

Ko sem dopoldne prosta v službi, mi čas dopušča, da si vzamem nekoliko več časa zase. Moja delovna jutra pred službo se začnejo dokaj podobno, s tem da preskočim pomoč doma, si pripravim nekaj dobrega za želodček in odhitim v službo.

Ko pogledam nazaj v preteklost, dobro leto in pol nazaj. Zajtrk je bil obrok o katerem sem rada slišala čim manj. Sedaj pa je moj najboljši prijatelj.

 

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other