Blog post

NOVO ŽIVLJENJE // UMEŠANA JAJČKA Z BANANO

Pozdravljeni. Za vas imam super novičko. Rada bi vam predstavila delček naše nove mlade družinice. Na naši kmetiji je nekaj dni nazaj skozi lupinice pokukalo sedem novih življenj. Sedem prikupnih piščančkov. Nekaj časa sem čakala z objavo, ker sem v objektiv želela ujeti brata Gašperja, ki je bil poleg kokoške in petelina zaslužen, da so ta čudovita bitja prišla na svet. A žal je bilo danes kar nekaj dela v gozdu, tako da vam Gašperja in informacije iz prve roke o vzgoji teh malih bitjec predstavim v bližnji prihodnosti.

DSC_1154

 

Sedaj so še vedno v objemu svoje mame in pod skrbno oskrbo, saj si želimo, da bi zrasli v zdrave pernate živalice. Danes sem se med jutranji opravili na kmetiji ustavila pri njihovem domku in ne morem vam povedati, kako mi je eden od njih polepšal dan. Svoje bratce in sestrice je opazoval kar s hrbta svoje mame.

 

DSC_1206

 

Ko sem odhajala ven, sem se spomnila na zajtrk, ki sem si ga lansko poletje kar velikokrat uživala. Ker imam rada palačinke iz banane in jajc, se mi ni zdelo nič čudnega, če bi si pripravila umešana jajčka z banano. Marsikdo me še sedaj malo čudno pogleda in me vpraša, če je z menoj vse vredu.

 

DSC_1231

 

Zato sem se odločila, da vam zaupam, kako to odlično jed, pripravite sami.

Potrebujete:

∼ 2 jajci

∼ 1 banano

∼ 1 jedilna žlica maščobe (jaz uporabljam kokosovo olje)

 

DSC_1236

 

Banano narežete na tanjše kolobarje. V drugi posodi razžvrkljate obe jajci. Na namaščeno in segreto ponev razporedite vse koščke banane za toliko časa, da se rahlo razpustijo in postanejo na otip bolj mehke ter seveda slajše.

 

DSC_1238

 

Nato prelijete z razžvrkljanim jajcem, ter počasi mešate, da jajčka zakrnejo. Zadnji korak, ki vam še preostane je, da si jajčka sesrvirate na krožnik in uživate v odličnem zajtrku ali malici.

Lep dan še naprej,

Vaša Jutranjica

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other