Blog post

“OVERNIGHT OATS“ Z ARADŠIDOVIM MASLOM

Hm, trenutno nisem imela časa preveč študirati, kako bi lahko te kosmiče, ki jih pustimo stati namočene čez noč, lahko poimenovala v slovenščini. Sem bolj tiste sorte človek, ki ima rad Slovenijo, slovenski jezik, Slovence in vse kar spominja na to malo čudovito deželo. Zato bi mi bil ljubši kak lepo zveneč slovenski pridevnik.

Namočeni kosmiči, no… O lepem zvenu te besedne zveze bi se dalo razpravljati.

 

DSC_0003d

 

Že nekaj časa sem tuhtala ali bi si mogoče spet kupila lonček arašidovega masla. Mogoče celo pripravila sama. No slednja ideja je ostala nekje visoko nad oblaki. Res pa sem zavila sem v trgovinico z domačimi dobrotami in si privoščila kozarček pregrešnega arašidovega masla.

 

DSC_0008dd

 

Sestavine:

1 skodelica ovsenih kosmičev

1 skodelica mleka (kravje ali katerokoli drugo)

1 JŽ arašidovega masla

1/2 skodelice borovnic

1/2 JŽ medu

1/2 dl vode

ščepec soli

Priprava:

V primeru, da vaš med in arašidovo maslo nista v bolj tekoči obliki, ju zmešajte skupaj z vodo in postavite v mikrovalovno toliko, da se vse skupaj razpusti. Temu dodam še ščepec soli.

Med tem časom si v steklen kozarec natresite ovsenih kosmičev. Prelijte z arašidovim maslom in medom. Premešajte. Dodajte mleko in zopet premešajte. Na koncu dodajte še borovnice in z žlico še zadnjič premešajte ter postavite v hladilnik.

Zjutraj pa vas bo pričakal odličen zajtrk. Dober tek.

DSC_0010f

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other