Blog post

POSLUŠAM SE

Kakšno čudovito jutro je bilo danes. Budilka je ob pol sedmih zjutraj naznanila novo jutro. Moje oči so se odprle in skozi okno zagledale modro nebo. Čutila sem, da bo čudovit dan in čisto nič podoben prejšnjemu.

Včerajšnji je bil težak in naporen. Kljub temu, da sem ga preživela doma, sta ga moje telo in glava stežka sprejeli za svojega. Z vsakim dnem bolj spoznavam svoje telo, opazujem njegovo delovanje in odzivnost. Z dneva v dan se trudim krepiti bolj kvaliteten odnos s svojim telesom, saj si želim še kar nekaj let preživeti v njegovi družbi.

Dolgo sem lahko prenašala velike napore, multifunkcionalna opravila, dolge delavnike, številna ponočevanja. No sedaj, pa se je vse obrnilo na glavo. Mogoče je bilo vsega preveč, mogoče je moje telo takšno že od nekdaj, pa ga nisem želela oziroma znala poslušati.

Sedaj ga razumevam drugače. Telo, ki si zasluži spodobnega jutra. Naj bo zgodnje ali pozno, ni pomembno. Jutro, s kvalitetnim zajtrkom, nekaj miganja v naravi, in nato še kavica ali čaj za dodatno moč v dnevu. Miganje občasno prestavim tudi na večer, a vsaj nekaj jutranjih korakov v naravi, mi vedno pomaga, da se moje telo prebudi in postane funkcionalno.  (skoraj preveč pravljično jutro, a izvedljivo, klasično rekreacijo lahko zamenja tudi pot s kolesom do službe – moja je na srečo dokaj blizu)

Ne očitam si več, če v svojemu planerju ne obkljukam sto in enega opravila. Multifunkcionalna ženska, ki zmore vse. Ne to nisem jaz. Potrkajte raje v sosednji hiši, mogoče jo tam najdete. A iskreno povedano, si te super moči sploh ne želim.

Tisto kar privoščim sebi in vsem vam je dostojno življenje, samospoštovanje in seveda tudi spoštovanje in razumevanje do ljudi okoli vas.

In večer, ki vas bo ob pogledu na zadnje sončne žarke, ob branju vaših najljubših zapisov in knjig popeljal v kvaliteten spanec in vam dal moči za nov dan.

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other