Blog post

Dobro jutro.

Tako kot vsako drugo jed, sem si tudi to priredila po svoje.  Ne gre za neko novo  odkritje. Gre za to, da je to moj način, da si vsako stvar, ki jo delim z vami pripravim na svojstven način, pa naj bo pravilen ali napačen. Vodilo, ki me vodi pri vsem tem je le, da uživam v kuhanju in kolikor se le da sledim smernicam, ki mi pravijo, naj svoje telo nahranim čim bolj zdravo.

Kaj so torej sirniki? Sirniki izhajajo iz Ukrajini, zelo poznani pa so tudi v ruskih, beloruskih, litvanskih, polskih in srbskih kuhinjah. Pripravimo jih iz skute, od tod je izpeljano tudi ime, moke, jajc in sladkorja. Poslednjega pa, kot me nekateri že poznate, jaz kar izpustim.

Ker so meni ljub zajtrk brezdvoma palačinke in jih nadvse rada pripravljam na sto in en način, so sirniki kot nalašč zame. Niso palačinke, njihova priprava pa je sila podobna in seveda preprosta, zato pa so mi še posebej všeč.

Torej,….

DSC_0339

 

Potrebovala sem:

2/3 skodelice (150g) nepasirane skute

1 jajce

1/2 skodelice ekološke polnozrnate pšenične moke

1 do 1,5 dl mleka

ščepec soli

Priprava je dokaj preposta. Vse skupaj z vilico zmešamo v posodi. Segrejemo in namastim ponev. Z žlico dodajamo maso na ponev. Velikost sirnikov je poljubna. Meni osebno jih je najlažje pripravjati tako, da za en sirnik porabim dve zvrhani žlici mase. Sirnik približno (po dveh minutah) obrnemo še na drugo stran za slabo minuto in …… dober tek.

Bi dodali še kaj zraven?

Čas kakijev je. Enkraten za pripravo smutijev, sadnih omak, prelivov, marmelad. Jaz ga skupaj s cimetom za nekaj trenutkov zavrtim v  električnem mešalniku in moj preliv za sirnike je pripravljen. Dober tek.

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other