Blog post

VETER V LASEH

Odločila sem se. Na kolo grem. Samo toliko, da zadiham nekaj svežega zraka. Prija mi narava, občudovanje bližnjnih vrhov.

Na vsakem kotičku narave se počutim kot doma. Pobeg od številnih glasov me pomirja in mi daje moč. Odpravila sem se do jezera Črnava v kraju Hrib, ki se nahaja bližini Preddvora.

Na ulici pred zadnjim klancem do čudovitega razgleda po jezeru stoji na levi in desni nekaj prav posebnih hišic. Takih pravih, pristnih, starinskih. Iskreno, mimo njih se peljem zelo počasi, da jih občudujem in si v mislih predstavljam sebe, kako posedam na klopci na eni izmed njih in uživam ob odličnem zajtrku.

DSC_0155

Približam se jezeru in prislonim kolo. Usedem se in opazujem mirno jezero. Nekaj minut. Bilo je dovolj. Moje oči so se spočile, glava tudi in v glavi se mi je že zavrtel zelo preprost scenarij življenja, ki ga bom v naslednjih treh dneh realizirala. Ne preveč obširen, ravno pravšnji zame.

nature, Slovenia, hills, explore, feel Slovenia, hiking, green

Ko sem se vračala domov, sem resnično upala, da se bodo moje misli kaj kmalu znašle na virtualnem listu papirja. Na poti srečam starejšega gospoda, ki je ravno grabil travo. Za trenutek je prenehal z delom, se naslonil na lesene grablje, se nasmehnil in me veselo pozdravil. Ne znam vam povedati, kako sem vesela, ko srečam takšne ljudi. Iskrene in pristne.

Doma sem pojedla kosilo, in se odpravila v službo. Besede so našle svoje mesto naslednjega dne, a važno je, da so tu. Z vami.

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other