Blog post

ZELENI SMOOTHIE ZA DOBRO JUTRO

Dobro jutro, dober dan. Danes že drugič zapored pijem zelenkota. Tako dolgo sem si ga že želela pripraviti. Na vrtu je  zelenih sestavin v izobilju, manjkale so mi le banane, da dodajo nekaj sladkosti in ublažijo zemeljski okus blitve.

Včeraj sem ga pripravila prvič. Bil je odličen, čeprav se mi zdi današnji še boljši, saj sem dodala nekaj manj blitve. In seveda nič čudnega zame, v vsej vnemi pripravljanja sem pozabila na količino sestavin. Zato sem danes ponovila vajo.

Zajtrk je zame eden pomembnejših delov dneva, počutje po zajtrku pa še bolj. Vračam se na stara pota, ko sem zares pazila kaj jem. Odločila sem se, da nekaj teh občutkov podelim z vami. Sigurno je med vami tu nekdo, ki raziskuje svet zdrave prehrane. Nisem angelček tudi jaz grešim, tudi jaz delam napake, a se vseeno trudim kar se le da po svojih najboljših močeh. Ko sem se dve leti nazaj odločila, da obrnem čisto novo poglavje, da preneham s popolnoma nezdravo prehrano, začnem jesti zelenjavo, opustim hitro prehrano, sladkor in tako naprej, je bilo v okolici veliko negativnih reakcij. Pa zakaj to počneš, a ti je tega treba, kaj se mučiš, in tako naprej … Vsak dan znova in znova. Ko pa so se spremembe pojavile tudi na mojem telesu, ne le na krožniku, so me vsi ti, ki so prej s prstom kazali name in se mi malo posmehovali, spraševali: Vau, ja kako pa ti je to uspelo? Daj povej kako, prosim.

Kako mi je uspelo. Ja, tako kot sem vsak dan znova in znova pred vami jedla in ste me opazovali ter spraševali, če moram res to jest.

 

 

 

Ko se odločiš za nekaj takšnega, moraš biti na začetku zelo strikten, se držati pravil in ne odnehati. Največkrat pomaga tudi kontrola, spodbuda osebe: partnerja, prijatelja, osebnega trenerja. Jaz sem še vedno zelo hvaležna Mateji, ki me je ves čas spodujala, mi dajala nova znanja in dala spoznanje, da je zdravo prehranjevanje super zabavna reč.

No, toliko za danes. Nazaj k današnjemu zajtrku. Kako se počutim po tem smoothiju? Popolnoma nenapihnjena, zadovoljna, polna energije. Čeprav sem smoothie pojedla že dve uri nazaj imam še vedno obutek sitosti, ne občutim nobenih nihanj energije. Torej, podpišem tole.

Za pripravo tega smoothija potrebuješ:

  • 1 skodelico blitve (5-6 večjih listov)
  • 1 skodelico kumare
  • 1 banano
  • 1 skodelico vode

Vse skupaj daš v el. mešalnik (blender) in mix.

 

Dober tek in čudovit dan ti želim.

By Jutranjica

Prejšnja objava

Naslednja objava

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other